Een warm Scandinavisch interieur

Wendy Wens Blog

Scandinavisch interieur is een populaire interieurstijl die wordt gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit en natuurlijke materialen. Deze stijl wordt vaak geassocieerd met een lichte en frisse uitstraling. Maar wist je dat jij ook een warm Scandinavisch interieur kunt creëren?

Warme houttinten

Hout is een essentieel onderdeel van de Scandinavische stijl. Kies voor warme houttinten, zoals eiken, walnoot of esdoorn. Deze tinten geven een huiselijke, warme en een gezellige uitstraling.

Pasteltinten

Pasteltinten zijn een geweldige manier om een ruimte te verlevendigen in een Scandinavisch interieur. Ze zijn zacht en subtiel, maar geven toch een vleugje kleur. Kies voor pasteltinten in de muren, het meubilair of de accessoires.

Vind je pasteltinten niet mooi? Kies dan voor warme grijs tinten met een rode ondertoon. Hierdoor geef jij jouw Scandinavische interieur nog meer warmte.

Verschillende texturen

 

Eenvoudige vormen en lijnen zijn een belangrijk kenmerk van de Scandinavische stijl. Maar ook door versch

illende texturen te combineren, creëer je een meer spannende en levendige look. Combineer bijvoorbeeld hout met wol, katoen of linnen.

Wollen plaids, kussens en andere accessoires in warme kleuren kunnen een vleugje warmte en gezelligheid toevoegen in je Scandinavisch interieur.

 

 

Planten

Planten zijn een geweldige manier om een ruimte te verlevendigen. Ze brengen kleur, textuur en leven in Scandinavisch interieur. Zet planten in verschillende hoeken van de kamer om een natuurlijke en gezellige sfeer te creëren, maar hou het wel rustig. Een Scandinavisch interieur staat voor rust en onthoud: less is more!

Persoonlijke accenten

Een warm Scandinavisch interieur is persoonlijk en knus. Voeg daarom persoonlijke accenten toe, zoals foto's, kunst of souvenirs. Deze items maken een ruimte uniek en geven je het gevoel dat je thuis bent. Om de rust in een Scandinavisch interieur door te blijven voeren, cluster deze persoonlijke items bij elkaar zoals foto's en souvenirs.

Indirect licht

Indirect licht is een geweldige manier om een ruimte te verzachten en te ontspannen. Gebruik bijvoorbeeld lampen met kapjes of hanglampen met zachte lichtbronnen. Vaak wordt 2700 Kelvin gebruikt om jouw interieur ook 's avonds meer warmte te geven.

Kort samengevat:

Een warme sfeer in een Scandinavisch interieur creëer je door:

  • Gebruik pasteltinten of warme grijstinten op je muren voor warmte in je interieur.
  • Gebruik warme houttinten zoals eiken, walnoot en esdoorn.
  • Voeg warme accenten toe. Wollen plaids, kussens en andere accessoires in warme kleuren kunnen een vleugje warmte en gezelligheid toevoegen aan je huis.'
  • Gebruik warme verlichting. Zacht, indirect licht is ideaal voor het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer. Je kunt lampen met kappen, vloerlampen of tafellampen gebruiken om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Als lichtbron wordt vaak gekozen voor 2700 Kelvin.
  • Integreer natuurlijke elementen. Planten, bloemen en andere natuurlijke elementen kunnen helpen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

Met deze tips creëer je een warm Scandinavisch interieur waarin je je helemaal thuis zal gaan voelen.

Ik hoop dat deze blog je helpt om een warm Scandinavisch interieur te creëren. En kom je er niet uit?

Neem dan contact met mij op en ik help je graag verder.

 

Wens Interieurontwerp Apeldoorn

 

 

 

 

 

                                     Liefs Wen