Wooninspiratie, waar haal ik die vandaan?

Wendy Wens Blog
wooninspiratie wens interieurontwerp Apeldoorn Zwolle

Ons huis is meer dan alleen een plek om te wonen; het is een weerspiegeling van onze persoonlijkheid, smaak en levensstijl. Het vormen van een inspirerende woonruimte gaat verder dan het simpelweg plaatsen van meubels en het stylen met woonaccessoires. Het draait allemaal om het vinden van die perfecte balans tussen functionaliteit en schoonheid. Of je nu net verhuisd bent naar een nieuw huis of gewoon je huidige ruimte opnieuw wil inrichten, hier zijn enkele stijlvolle wooninspiratie en ideeën om je op weg te helpen.

Wooninspiratie voor kleuren en sfeer

Het kiezen van het juiste sfeer en kleurenpalet is de eerste stap naar het vormen van een inrichting waar alles samen komt en elkaar aansluit. Kies kleuren die passen bij jouw persoonlijkheid en de sfeer die je wilt bereiken. Voor wooninspiratie kijk je op Pinterest, koop tijdschriften of zoek verder op internet. Wooninspiratie kun je ook krijgen door goed naar jouw kleding te kijken. Welke kleuren draag ik het liefst?  Of ga een aantal kledingwinkels in. Welke kleuren en texturen spreken jou direct aan? Zachte neutrale tinten zoals beige, grijstinten en lichte pastelkleuren kunnen een rustgevende en tijdloze uitstraling geven. Als je een gedurfde stijl wilt, overweeg dan rijke kleuren zoals diepblauw, smaragdgroen of bordeauxrood. Vergeet niet om accentkleuren toe te voegen in de woonaccessoires, zoals kussens, kunstwerken, kandelaars en vazen, om visuele diepte en meer spanning toe te voegen in het interieur.

Functionele Indeling

Naast stijl is functionaliteit ook van groot belang binnen het interieur. Zorg ervoor dat de indeling van de meubels logisch zijn met voldoende loopruimte en goede zichtlijnen. Vind je het fijn om het speelhoek van de kinderen uit het oog te hebben, houdt dan rekening mee met de indeling van de ruimte. Dit geldt bijvoorbeeld ook wanneer je een gezellige en ontspannen leeshoek wilt. Opgeruimde ruimtes dragen bij aan een gevoel van rust en harmonie, maar zet de ruimte ook niet vol met meerdere en/of verschillende kasten. Hierdoor oogt de indeling ongezellig en onrustig. Voor wooninspiratie betreft opbergmogelijkheden kun je kijken in woonwinkels, tv-programma's en op Pinterest.

 

 

Wooninspiratie Wens interieurontwerp Apeldoorn Harderwijk

Wooninspiratie voor meubels

Voor wooninspiratie kun je opdoen door naar meubelzaken te gaan en goed te kijken naar het materiaal van stoffen, texturen, vormen en kleuren. Overweeg deze toe te voegen in je interieur. Kies meubels die niet alleen functioneel zijn, maar ook karakter en persoonlijkheid toevoegen aan je woonruimte. Denk aan een mooie fauteuil in een accent kleur, het kastje van je oma of een moderne bank met strakke lijnen gecombineerd met zachte stoffen.

Wooninspiratie door de natuur

Breng de schoonheid van de natuur naar binnen door natuurlijke elementen toe te voegen in je interieur. Denk aan een grote kamerplant die een rustgevende sfeer geeft en gelijk de luchtkwaliteit verbetert. Houten elementen en accessoires voegen warmte en textuur toe aan jouw interieur. Maar denk voor natuurlijke elementen ook aan verschillende steensoorten zoals marmer, natuursteen en beton(look).

Verlichting

Kijk tijdens het opdoen van wooninspiratie ook naar de verlichting. Verlichting speelt een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer in een ruimte. Kies voor verschillende soorten verlichting, zoals algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. Een mooie spot om een plant of kunstwerk uit te lichten of sfeerverlichting in de vorm van een tafellamp, geven die sfeer waar jouw interieur ook 's avonds

Persoonlijke kunst en decoratie

Je woonruimte wordt pas echt uniek met persoonlijke kunst en decoratieve items. Hang je favoriete kunstwerken op en licht deze mooi uit met een spot, maak een fotomuur met dierbare herinneringen of exposeer souvenirs van je reizen in een mooie kast of op een plank.

wooninspiratie Apeldoorn Wens interieurontwerp

Geen tijd om wooninspiratie op te doen?

Wooninspiratie draait dus om het vinden van de perfecte mix tussen esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid. Experimenteer met kleuren, meubels, texturen en decoraties om een ruimte te vormen die echt van jou is en bij jouw manier van leven past. Ga op onderzoek uit voor wooninspiratie om een persoonlijk interieur vorm te kunnen gaan geven.

Geen tijd om wooninspiratie op te doen of vind je het lastig om alles op elkaar goed af te stemmen waardoor er geen samenhangend geheel wordt? Ik kan jou helpen om die juiste stijl en sfeer te geven binnen jouw interieur.

Neem voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek contact met mij op info@wensinterieurontwerp.nl of 06-25432074

En volg mij op Instagram en LinkedIn voor o.a. wooninspiratie en tips.

Wens Interieurontwerp Apeldoorn 

                                                 

                                                Liefs Wen